Το να επιλέξεις το σωστό make up για εσένα και τις ανάγκες του προσώπου σου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Γι’αυτό και σήμερα σου ετοιμάσαμε μια λίστα με 7 πράγματα που πρέπει να προσέξεις ώστε να διαλέγεις πάντα το σωστό make up.

  1. Επιλέγεις λάθος απόχρωση: Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στην επιλογή ενός foundation είναι το χρώμα! Έτσι μπορεί να απορρίψεις πολλές μάρκες και make up για τους λάθος λόγους. Φρόντισε να εφαρμόσεις το make up στο πρόσωπό σου καλά και να σιγουρευτείς ότι έχεις διαλέξει τη σωστή απόχρωση.
  2. Διαλέγεις λάθος μάρκα: Δεν ταιριάζουν όλες οι μάρκες και όλα τα make up σε κάθε πρόσωπο. Δοκίμασε διάφορα καλλυντικά μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που σου «πηγαίνει» καλύτερα.
  3. Βιάζεσαι να κάνεις την αγορά:Αφού δοκιμάσεις ένα foundation μην βιαστείς να κάνεις την αγορά. Άσε να περάσουν μερικές ώρες ώστε να δεις πώς είναι πάνω στο πρόσωπό σου και αμέσως μετά τσέκαρε ποιο προϊόν θέλεις να αγοράσεις τελικά.
  4. Δεν επενδύεις χρήματα:Υπάρχουν πολύ οικονομικά make up που μπορεί να κάνουν θαύματα στο πρόσωπό σου. Ωστόσο δοκίμασε και μερικά προϊόντα καλύτερης ποιότητας και θα εκπλαγείς με τη διαφορά που θα δεις πάνω σου.
  5. Δεν το απλώνεις σωστά στο πρόσωπό σου: Πριν απλώσεις make up στο δέρμα σου θα πρέπει να το έχεις ζεστάνει με τα δάχτυλά σου ώστε να αποκτήσει τη σωστή θερμοκρασία. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σου.
  6. Δεν χρησιμοποιείς το σωστό πινέλο: Ένα καλό πινέλο ή ένα σφουγγαράκι θα σε βοηθήσει να κάνεις το σωστό blending.
  7. Δεν το συνδυάζεις με τα σωστά καλλυντικά:Αν επιλέξεις το τέλειοfoundation αλλά κάνεις λάθος επιλογή στην πούδρα τότε θα έχεις πρόβλημα καθώς όλο το πρόσωπό σου θα αλλοιωθεί και μπορεί να νομίζεις πως φταίει το make up. Φρόντισε λοιπόν να αγοράζεις με προσοχή όλα σου τα καλλυντικά ώστε να μην κάνεις κάποιο λάθος που θα αποτυπωθεί πάνω στο δέρμα σου.

Πηγή: igynaika.gr